Svensson Träff höll andra raka nollan mot Djurgården

Publicerad: 2024-09-23
#LHCDIF
När Linköping och Djurgården ställdes mot varandra för några dagar sedan fick straffar fälla avgörandet sedan målvakterna Ida Boman och Ebba Svensson Träff stängt igen fullständigt. Ikväll stötte lagen ihop igen och det blev åter en match där målen var lätträknade. Lova Blom spräckte nollan när några minuter återstod av andra perioden och Haruka Toko utökade med dubbla mål i den tredje. Samtidigt stod Ebba Svensson Träff för en lika gedigen insats som senast, fläckfri alltså. Slutresultatet 3-0 innebar att hemmalaget kammade hem tre poäng och avancerade till en fjärdeplats i tabellen.

- Ebba Svensson Träff höll sin andra raka nolla och räddade 25 skott.

- Haruka Toko gjorde två mål i den tredje perioden och assisterade dessförinnan till Lova Bloms ledningsmål. Tokos mål assisterades för övrigt av Sara Hjalmarsson som noterades för assistpoäng på samtliga Linköpings mål.

- Djurgården lämnade isen mållösa för andra matchen i rad.