Brynäs premiärsegrade borta mot HV71

Publicerad: 2024-09-13
#HV71BIF
Under fredagskvällen spelades första omgången för säsongen i SDHL. I Jönköping ställdes HV71 mot Brynäs och det var gästerna som gick segrande ur striden. Gävlelaget tog ledningen i den första perioden genom mål av Hanna Thuvik och utökade med två mål till i mittakten. Ett reduceringsmål av Elin Svensson skapade nerv i matchen men Sanni Vanhanen stängde butiken genom att skjuta 4-1 till gästerna, ett resultat som höll sig matchen ut.

- Hanna Thuvik inledde målskyttet för gästerna och stod även för en assistpoäng senare i matchen.

- Elin Svensson reducerade för HV71 i den tredje perioden och gjorde därmed lagets första mål för säsongen.

- Ena Nystrøm räddade släppte bara ett skott förbi sig och gjorde 23 räddningar.