Nilsson målskytt i debuten – Frölunda bröt sin förlustsvit

Publicerad: 2023-10-29
#FHCHV71
Två lag som letade efter ett trendbrott gjorde upp i Göteborg i dagens match mellan Frölunda och HV71. Frölunda hade, efter en fantastisk start på säsongen, fyra raka förluster och HV71 hade tre. Gästande HV71 tog ledningen med 0–1 när Evelina Arvidsson gjorde sitt första SDHL-mål, men debuterande Matilda Nilsson satte 1–1 innan den första perioden var över. Göteborgarna gjorde sedan 2–1 i mittperioden när även Edit Danielsson gjorde sitt första SDHL-mål, innan de fastställde slutresultatet 3–1 med en knapp minut kvar av matchen.

- Matilda Nilsson debuterade för Frölunda och gjorde ett viktigt mål direkt när hon gjorde 1–1 i den första perioden.

- 16-åriga Evelina Arvidsson gjorde HV71:s enda mål – det var hennes första SDHL-mål.

- Frölundas Edit Danielsson, född 2007, gjorde sitt första SDHL-mål.