Formstarka Djurgården och MODO i ett fredagsmöte

Publicerad: Friday, November 17, 2017

I kväll är det dags för ytterligare två lag att dra igång med matcherna efter uppehållet. Tabellfyran Djurgården tar emot tvåan MODO på Stora Mossen med nedsläpp 19:30. Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen där bägge lagen har varsin seger efter full tid och Djurgården med en straffvinst.

Djurgården är fyra i SDHL med 31 poäng på 19 matcher och kommer senast från en övertidsvinst mot AIK. Djurgården har sex raka vinster inför kvällens match.

– Det ska bli jätteroligt att möta MODO. Vi jagar dem lite i tabellen så det är en oerhört viktig match för oss om vi ska gå ikapp MODO. Jag brukar aldrig säga att man måste men ska vi komma ikapp så är det nästan en förutsättning att vi vinner den här matchen, säger Djurgårdens Roger Öhman till klubbens hemsida.

– Det jag minns framförallt är att vi gjorde två väldigt bra matcher uppe i Ö-vik med 12 spelare, både på lördag och söndag. Jag tyckte att så länge vi orkar sätta press på dem över hela banan, och framförallt i anfallszon kommer vi vinna framgång, avslutar Öhman.

MODO Hockey kommer till spel med åtta raka vinster i bagaget, senast med en vinst mot Brynäs med 7-1.

– Uppehållet har passat oss ganska bra sett till att spelare har hunnit varit sjuka och tillfrisknat samt att skador har hunnit läka. Spelarna har även hunnit åka bort en sväng, hälsa på familjer och få en paus från hockeyn vilket är bra över en lång säsong, säger MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Djurgården är ett roligt lag att spela mot där det varit tuffa möten så här långt i serien. Vi ska göra vårt bästa för att vinna matchserien totalt mot Djurgården den här säsongen.

Matchen sänds, likt alla matcher i SDHL, via SvenskHockey.tv.

 

winners-16-17.jpg