Göteborg HC klar för SDHL 2017/2018

Publicerad: Monday, June 12, 2017

GHC.jpg

I dag blev det klart att Göteborg HC tar över Sundsvall Hockeys plats i SDHL säsongen 2017/2018.

I Kvalserien till SDHL 2017/2018 tog Sundsvall Hockey den andra och sista platsen till SDHL. Därefter har laget dragit sig ur och ställt sin plats till förfogande, en plats som nu tas över av Göteborg HC.

– Vi säger varmt välkomna Göteborg till SDHL. Då Sundsvall var tvungna att ställa sin plats till förfogande känns det bra att Göteborg kan komplettera ligan kommande säsong, säger Curt Johansson, ordförande SDHL.

Göteborg HC vann DamEttan Södra och placerade sig på en tredjeplats i Kvalserien till SDHL med 20 poäng på tio matcher.

– Vi har under flera år arbetat för att skapa förutsättningar för damelithockey i Göteborg. Det var med blandade känslor som vi tog emot erbjudandet om platsen i SDHL, vi känner stor sympati med Sundsvall. Vi jobbar hårt för att bygga ett konkurrenskraftigt lag och under den senaste veckan har vi organiserat arbete för att få sponsorer som skapar en ekonomisk stabilitet för föreningen och våra spelare, säger Jan Mellgren, sportchef Göteborg HC och fortsätter:

– Vi ser fram mot en spännande ishockeysäsong för våra lag i SDHL, division 1, division 2, utvecklingslag, hockeyskola och vårt kälkhockeylag. Vår strävan är fortfarande att alla oavsett kön eller etnisk bakgrund ska bli vinnare på isen och utanför isen i mångfaldens Sverige. Vi vill fortsätta inspirera andra att allt är möjligt och att vi tillsammans kan utveckla samhället.

winners-16-17.jpg