Matchboll för Djurgården inför andra finalmatchen

Publicerad: Thursday, March 16, 2017

thumb_2560.jpg

Foto: Johan Sahlén.

Inför 2352 åskådare i Kinnarps Arena tog Djurgården en seger i den första finalmatchen. Nu är man en seger ifrån klubbens första SM-guld på damsidan. 

Rebecca Stenberg gjorde matchens enda mål i onsdags och var den som såg till att Djurgården står med matchboll inför dagens möte.

– Det fanns saker i matchen som vi var mer nöjda och mindre nöjda med. Imorgon (läs idag) ska vi försöka minimera misstagen och spela vårt spel, och i och med det lägga i ännu en växel som vi vet att vi har. Som sagt så skapade vi målchanser i onsdagens match så det gäller att fortsätta med det och trycka dit puckarna, säger Rebecca Stenberg till klubbens hemsida.

HV71 hade ett flertal lägen på mål i onsdagens match men lyckades inte få hål på Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson.

— Det märks verkligen hur små marginaler det är i en SM-final. Det var en ruskigt tuff match i onsdags och båda lagen gjorde det riktigt bra, men sen studsar pucken inte med oss i vissa lägen, så det är verkligen synd, säger HV71:s huvudtränare Ulf Johansson till klubbens hemsida och fortsätter:

— Det har varit tighta matcher mot Djurgården hela säsongen, så det är svårt att säga varför vi har haft svårt för de. Men vi gjorde en riktigt bra match i onsdags, så vi får ta med oss de positiva sakerna från den matchen. Sen finns det alltid små detaljer att förbättra, det finns det alltid. Det kommer bli tighta matcher där uppe i helgen också, men för oss gäller det bara att göra mål, så enkelt är det.

Nedsläpp 15.45 på Stora Mossen. SVT direktsänder samtliga matcher från finalspelet.

En eventuell tredje och avgörande match spelas söndag 19/3 13.30 på Hovet.

Läs mer:

Djurgårdens hemsida inför matchen.

HV71:s hemsida inför matchen.

winners-16-17.jpg