Nykomlingarna Göteborg ställs mot satsande MODO i första rundan

Publicerad: Friday, September 8, 2017

I kväll gör Göteborg sin första match i SDHL när man tar emot norrlaget MODO Hockey i Angered Arena.

Göteborg tog som bekant platsen i SDHL efter Sundsvalls uttåg. Sedan man lämnat beskedet har man jobbat hårt för att fylla truppen. Men det har inte varit en lätt utmaning.

– Vi missade de två första viktiga månaderna efter säsongen, när vi kunde ha värvat svenska spelare. Jag tror att många svenska spelare vill komma till oss. Göteborg är en rätt trevlig stad, dessutom finns bra möjlighet att studera här, säger Göteborgs tränare Jimmy Johansson till Göteborgsposten. 

MODO Hockey, som förra säsongen tog sig till slutspel och åkte ut mot HV 71 i kvartsfinal, har både gjort om i ledarstaben och tagit in spetskompetens från Nordamerika.

– Vi har sett fram emot den här veckan länge och det gäller att vi förbereder oss väl och håller fokus på det vi kan påverka. Men när väl pucken släpps gäller det att köra, säger MODO Hockeys nye huvudtränare Björn Edlund till klubbens hemsida.

– Göteborg har gjort stora förändringar i truppen och vi kommer inte att lägga för stor vikt vid deras lag utan istället fokusera på vår prestation och att göra så bra förberedelser som möjligt inför matchen, säger Edlund om kvällens motstånd.

19:30 släpps pucken i Angered Arena och ni följer den antingen på plats eller via Svenskhockey.tv som sänder alla matcher från SDHL.

 

winners-16-17.jpg