Tungviktsmöte när Linköping och Luleå drabbar samman

Publicerad: Friday, September 8, 2017

I Linköping och Stångebro Ishall väntar ikväll ett riktigt tungviktsmöte när förhandsfavoriterna Linköping och Luleå ställs mot varandra.

Hemmalaget Linköping har gjort om en del i truppen sedan föregående säsong, bland annat har man tappat poängmaskinen Jennifer Wakefield. In har istället den schweiziska landslagsstjärnan Lara Stalder kommit.

– Jag är ruggigt taggad, spänd på att få börja den här SDHL-säsongen. Vi börjar med tuffaste motstånd. Luleå blev tippade efter oss att ta hem guldet så det är bara upp till kamp på en gång, säger Linköpings nya tränare Madeleine Östling till klubbens hemsida.

Bortalaget Luleå inledde sin säsong redan på torsdagen när man besegrade regerande mästarinnorna Djurgården med 4–2 på bortais. Det var Luleås första av fyra matcher på lika många dagar.

– Det känns otroligt roligt och inspirerande och det är en tuff uppgift vi står inför, men också härlig utmaning, säger Luleås huvudtränare Fredrik Glader till klubbens hemsida och fortsätter:

– Största utmaningen med att just spela fyra matcher på fyra dagar är nog den mentala biten, att fort släppa matchen man precis spelat, återhämta sig och börja fokusera på nästa match. Den fysiska biten är jag inte orolig för, det vet jag att tjejerna kan hantera.

19:00 släpps pucken i Stångebro Ishall och ni följer den antingen på plats eller via Svenskhockey.tv som sänder alla matcher från SDHL.

winners-16-17.jpg